Orang Malaysia Kembali Fokus Pada Market Luar Negara?


Ini semua sebab nilai matawang Malaysia jatuh sampai nak cecah RM5 untuk 1 US Dollar.

Semua nampak potensi untuk buat duit kaw-kaw kat platform luar.

Buku panduan bisnes eBay langkah demi langkah pun makin ramai yang cari kat sini => http://www.kuasalelong.com

Maybe ramai yang nak tau macam mana orang Malaysia jual produk seperti tongkat ali, tea boh cameron, nescafe, cawan starbuck, baju, tudung, jam tangan, aksesori kereta, daun pokok ketapang, keris dan macam-macam.

Diaorang nak tau macam mana semua ni boleh bagi income giler-giler kat diaorg!

Memamg betul, kalau jual produk kat eBay, korang tak perlu nak keluar kos iklan yang tinggi macam run FBads atau Adwords.

Korang juga kena tahu, bila listing produk bukan terus masa tu je terjual. Traffik tinggi tapi depend on produk apa yang demand masa tu.

Korang kena rajin sikit buat research. Ada banyak cara korang nak belajar research produk. Ada yang korang boleh dapat info secara percuma macam tengok trend kat google trend, carta-carta hit di US, UK atau Australia.

Boleh buat carian di eBay advanced search tengok apa yang sold item. Base on data sort.

Atau korang boleh try yang trial (berbayar) macam Terapeak.com.

Satu lagi website yang korang boleh tengok kalau nak study pasal produk apa yang banyak sold, boleh refer website WatchCount.com.

Ni semua website otai ni.

Nak belajar menjual kat platform eBay ni dan plan nak jana income dalam USD apa la sangat spend sikit duit untuk belajar dengan cara baca buku atau ebook.

Dah malas sangat nak spend duit, korang google je la. InshaAllah jumpa banyak input percuma yang boleh bantu korang mula menjual kat eBay.



Anda mungkin berminat

ebay

Noorizam Shah

Jom follow saya di media sosial. Klik icon dibawah