Gelas Yang Diguna Justin Bieber Terjual Pada Harga 65,000 Pound Di eBay?


Kalau anda selebriti terkenal, inshaAllah apa juga barang yang anda miliki kalau di jual di eBay, confirm meletup-letup.

Inilah realiti. Di eBay, begitu banyak peminat yang fanatik.

Tanyalah mereka yang pernah menjual di eBay, produk yang kita list di eBay kadang-kadang diluar jangkaan. Ia boleh dibida melebihi dari harga yang kita expect.

Rujuk link ini: http://www.ebay.co.uk/itm/Justin-Biebers-Milk-Glass-/222281452795?hash=item33c101ccfb:g:-lcAAOSw8gVYAMiy

Jika anda menjual di eBay, anda tidak boleh terlalu syok sendiri. Anda perlu memahami tingkahlaku prospek sebelum anda buat keputusan untuk jual apa-apa produk di sana.

Ada ke produk-produk buatan Malaysia yang boleh dijual?

Anda perlu buat kajiselidik pasaran terlebih dahulu. Jika tidak ada sebarang hasil carian menunjukkan produk yang anda ingin jual itu terjual di pasaran, anda boleh cuba try validate terlebih dahulu.

Try list satu. Tengok ada tak view ataupun watchers dari prospek. Mula dengan buat listing format bid (lelongan).

Bermula dengan list harga kos dan lihat samada ia dibida atau tidak.

BAGAIMANA NAK MUDAH DAPAT PROSPEK MEMBELI?

Berikut adalah tip yang boleh anda praktik bila menjual di eBay:

1. Title produk yang kuat dan berkualiti. Contoh New Black Pillow Case Justin Bieber
2.  Subtitle produk - Free postage, Fast Delivery to US
3. Gambar yang jelas dengan minimal background
4. Keterangan produk yang detail seperti spec, condition, policy, copywriting

Lagi mudah kalau anda menjual produk yang pernah ada track rekod di eBay. Lagi mudah kalau anda menjual produk yang ada jenama atau produk yang dikenali.

Jadi, soal produk itu boleh jual atau tidak, ia adalah subjektif. Infomasi yang anda kongsikan itu menentukan samada produk itu senang dijual atau tidak.

Dan lagi lah mudah kalau anda menjual sesuatu yang pernah dimiliki oleh pesona antarabangsa kerana mereka mempunyai kumpulan fanatik.

Kalau korang jual produk yang dimiliki oleh Fatah Amin, saya tak surelah produk tu hotselling ke tak? ;)

Jumpa lagi,

Jom follow instagram www.instagram.com/noorizam


.
.

- eBook panduan eBay: http://www.kusalelong.com








Anda mungkin berminat

info

Noorizam Shah

Jom follow saya di media sosial. Klik icon dibawah