Wednesday, October 8, 2014

Khasiat Buah Oren Yang Ramai Tidak Tahu

Khasiat Buah Oren Yang Ramai Tidak Tahu

Buah yang memiliki warna menarik ini selain daripada mempunyai rasa yang enak, ia ternyata mengandungi banyak khasiat yang baik bagi kesihatan dan pencegahan penyakit.

Selain sangat kaya dengan vitamin dan mineral, ia juga mengandungi serat makanan yang sangat diperlukan oleh tubuh bagi pertumbuhan dan perkembangan tubuh badan yang normal. Malah, khasiat yang terkandung di dalamnya juga membantu menurunkan risiko terkena beberapa jenis penyakit kronik seperti penyakit kardiovaskular dan kanser.

Selain merupakan sumber vitamin C yang baik, buah yang juga mengandungi karbohidrat, postasium, folat, kalsium, thiamin, niasin, vitamin B6, fosforus, magnesium, iron, riboflavin dan asid pantotenik ini juga sangat rendah kalori.

Ini bermakna, ia selamat dimakan oleh mereka yang sedang berusaha menurunkan berat badan. Sebiji oren segar bersaiz sederhana cuma mengandung 60 – 80 kcal kalori.

Walaupun oren mengandungi karbohidrat, tetapi ia merupakan karbohidrat sederhana yang terdiri daripada fruktosa, glukosa, dan sukrosa. Karbohidrat kompleksnya berupa serat makanan yang baik untuk kesihatan.

Serat makanan ini akan mengikat khasiat-khasiat yang larut di dalam air sehingga dapat memperlambatkan proses pengosongan perut serta proses pencernaan dan penyerapan khasiat makanan.

Ini bermakna ia akan membuatkan perut terasa kenyang lebih lama. Dengan mengambil sebiji oren bersaiz sederhana dalam diet harian, anda memperolehi serat makanan kira-kira 30g. Jumlah ini sudah mencukupi keperluan harian tubuh badan (jumlah yang disarankan ialah sekitar 25 g sehari).

Antioksidan yang sangat baik
Vitamin C merupakan vitamin yang paling terkenal daripada buah oren. Vitamin mudah larut air ini memainkan peranan dalam proses pembentukan kolagen yang merupakan komponen dasar pembentukan jaringan saraf di dalam tubuh badan. Pembentukan kolagen yang baik sangat diperlukan untuk pembentukan ligamen, tendon, kulit, pembuluh darah, dan tulang. Ia juga membantu proses penyembuhan luka.

Vitamin C juga berperanan dalam proses penyerapan zat besi bukan organik (zat besi yang bukan berasal daripada haiwan) sehingga dapat mencegah dan membantu penyembuhan anemia. Ada juga kajian yang mendapati vitamin C dapat membantu mencegah kerosakan sel akibat aktiviti molekul radikal bebas. Radikal bebas inilah yang boleh mencetuskan pelbagai jenis penyakit.

Secara signifikan, hasil penelitian terbaru ini menunjukkan bahawa penyerapan vitamin C yang tinggi daripada makanan, termasuk buah oren dapat mencegah kenaikan LDL (lemak jahat). Kadar LDL yang tinggi merupakan faktor utama terjadinya penyakit jantung. Beberapa penelitian memang telah membuktikan terdapat hubungan di antara pengambilan vitamin C dengan risiko kematian akibat penyakit kardiovaskular.

Tingkat pengambilan makanan dengan kandungan folat yang tinggi, seperti oren segar atau dalam bentuk jus, akan meningkatkan kadar folat. Peningkatan kadar folat akan menurunkan kadar ‘homocystein’, yang merupakan racun bagi dinding pembuluh darah. Dengan menurunnya kadar ‘homocystein’, risiko penyakit kardiovaskular juga menurun.

Vitamin C dalam buah- buahan, termasuk oren secara ilmiah juga boleh dijelaskan peranan positifnya dalam memberikan perlindungan tubuh terhadap kanser. Oren merupakan salah satu buah yang memiliki ejen perlindungan terhadap kanser yang tinggi. Malah ia lebih bagus daripada vitamin C yang diambil dalam bentuk tablet.

Untuk memelihara kesihatan dan menjaga keperluan vitamin C dalam tubuh badan, anda disarankan supaya mengambil vitamin C sebanyak 30 – 100 mg setiap hari. Keperluan ini sudah mencukupi dengan sebiji oren bersaiz sederhana kerana ia mengandungi sekitar 70 mg vitamin C. Anda juga boleh menikmati segelas (sekitar 225 ml) jus oren pada setiap hari jika tidak mahu makan oren dengan begitu sahaja.

Kulit pun cantik
Vitamin C yang terkandung di dalam buah oren bukan hanya bermanfaat kepada kesihatan, tetapi juga untuk kecantikan kulit. Ini kerana vitamin C dikenalpasti sebagai agen antioksidan yang sangat kuat dan mampu melawan radikal bebas. Sebagai antioksidan, selain melindungi kulit dari pengaruh buruk radikal bebas, vitamin C juga memperkuatkan sel-sel kulit, sehingga ia lebih cepat memperbaiki jaringan yang rosak.

--------------------EMORRA BE SLYMM :
==============

COKLAT OREN PEMBAKARRR LEMAK 3X LEBIHHH CEPAT

Memperkenalkan produk EMORRA BE SLYMM 100% ORIGINAL.

❥ Produk diet terbaru yang sedang hangat di pasaran. Emorra Be Slymm membantu anda membakar lemakkk dan kalori 3 kali ganda lebih pantas dari plan diet anda sekarang supaya anda boleh lebih cepattt tampak kurusss, langsingg dan menawan berbanding rakan-rakan gemukkk anda.

================================

KELEBIHAN & KEBAIKAN EMORRA BE SLYMM

✔Bakar lemak & Kalori dengan pantasss
✔Meningkatkan metabolism dengan selamat
✔Mengurangkan selera makan
✔HALAL (JAKIM)
✔Selamat & mengikut garis panduan Kementerian Kesihatan (KKM)
✔Carbohydrate blocker (Bila makan nasi, Be Slymm akan terus bakar)
✔100% Tiada kesan sampingan
✔Ibu menyusu boleh minum

================================

KANDUNGAN UTAMA
✔ African Mango,
✔ Grape Seed,
✔ Garcinia Cambogia,
✔ Maquiberry,
✔ Vegetable Concentrate,
✔ Psyllium Husk,
✔ Fruits Fiber

================================

9 FAKTA ANDA PERLU TAHU TENTANG EMORRA BE SLYMM
☑Membakarrr lemak dan kalori 3 kali ganda lebih cepattt berbanding produk diet lain.
☑Meningkatkan metabolism tubuh badan
☑Mengurangkan selera makan supaya anda tidak selalu berasa sentiasa lapar
☑Membakar lemak dari dalam.
☑Menghalang karbohidrat yang menjadi punca utama OBESITI
☑Dibuat 100% natural dari sumber alami
☑Tidak mempunyai apa-apa kesan sampingan
☑Boleh diminum oleh semua golongan termasuk ibu yang menyusu

================================

☞ SIAPA YANG SESUAI MENGGUNAKAN EMORRA BE SLYMM
✔Untuk golongan yang bakal berkahwin.
✔Untuk segak, cantik dan bergaya di hari penting akan datang
✔Untuk mereka yang baru melahirkan anak kembali langsing.
✔Untuk yang mengalami masalah beratt badan
✔Untuk lelaki yang berattt badan bertambah selepas berkahwin
✔Untuk isteri yang ingin suami kembali kurusss
✔Untuk isteri yang mahukan perhatian lebih dari suami

================================

☞ CARA PENGAMBILAN
* Paling baik diambil sebelum bersenam di pagi hari (comfirm peluh mencurah2).
* Ambil 2-4 scoop sekali sehari sebelum sarapan.
* Boleh juga ambil 2-4 scoop 2 kali sehari mengikut kemampuan.(untuk kesan lebih cepat)
* Masukkan 2-4 scoop dalam shaker bersama 150ml air kosong atau air masak (sejuk) dan kacau. Goncang sehingga sebati. Elakkan menggunakan air panas/suam.
* Minum dengan serta merta selepas dikacau.
*Berperisa coklat oren yang sangat lazat.

================================

PERINGATAN!
* Minum banyak air minima 2 liter sehari semasa pengambilan EMORRA BE SLYMM.
* Simpan di tempat kering pada suhu bilik.

================================

EMORRA BE SLYMM
=============

HARGA SEBENAR: RM160(SM), RM165(SS)
HARGA JUALAN SEKARANG : RM150(SM), RM155(SS)
free pos. free shaker. free scoop. free manual diet book

Untuk membeli pada harga promosi istimewa, layari web http://www.emorra.com

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search