Alkisah Penjual Gambir Jantan Di Sungai Petani Kedah



Hari ni seller otai dari Sungai Petani dok restock order Gel Gambir Jantan. Biasanya sebelum ni dia akan restock dengan stokis dari Ipoh.

Tapi disebabkan stokis Ipoh dah lama tak ambil stok, so dia cari juga pembekal kat mana boleh dapat stok Gel Gambir Jantan ni. Almaklumlah ramai juga customer umur 40-60 tahun dok cari gel gambir jantan ni.

Katanya, Gel Gambir Jantan ni sangat beza dengan produk gel gambir jenama lain. Tak sama kesannya.

Bila ditanya, apasal tak cari gel yang boleh bagi besar, panjang, keras?

Cikgu ni kata, hang gila ke apa? Mana ada logik gel boleh bagi besar, keras, panjang? Itu marketing je lebih. Hang kalau beli buat perabih duit je.

Hang nak meniaga ka produk lagu tu? Aku yang dah bertahun meniaga produk macam ni, tak mau la ambik risiko tipu customer. Cakap je terus terang bagitau gel ni hanya untuk tahan lama je.

Tang mana gel ada gambir dalam tu, hang pi claim boleh besar, panjang, keras? Kalau dah ada gambir dalam tu, terang-terang tak boleh eh.

Kami diam je lah. Tak leh cakap apa dah kalau otai dah cakap macam tu.

Anda mungkin berminat

pembekal gambir

Noorizam Shah

Jom follow saya di media sosial. Klik icon dibawah