Sunday, January 24, 2021

Mengapa Lelaki Umur 20 tahun Tiada Lagi Morning Wood

Mengapa Lelaki Umur 20 tahun Tiada Lagi Morning Wood

Ketegangan atau ereksi zakar di waktu pagi dikenali sebagai Nocturnal Penile Tumescence (NPT). Ia adalah ketegangan zakar secara luar kawal apabila bangun pagi dan adakalanya berlaku pada waktu malam.  Yang pasti, semua lelaki pasti akan mengalami fenomena ini. Dan ketahui lah, fenomena zakar mengeras waktu pagi  menandakan anda masih lagi mampu dan memiliki daya seksual yang sihat.

Adakah Anda "Morning Wood" Ketika Bangun Pagi?

Lelaki normal mungkin mengalami beberapa kali ereksi luar kawal sewaktu tidur dan biasanya bertahan sehingga waktu bangun tidur. Ereksi ini berlaku ketika seseorang itu sedang tidur nyenyak iaitu pada fasa REM (Rapid Eye Movement).

Ereksi luar kawal yang berlaku waktu tidur dijadikan petunjuk bagi doktor atau pengamal perubatan untuk mengetahui punca berlakunya kegagalan ereksi sama ada disebabkan faktor fisiologi atau psikologi.

Fisiologi Atau Psikologi

Bagi lelaki yang mempunyai masalah disebabkan faktor fisiologi, seperti mempunyai masalah tekanan darah tinggi, diabetes atau jantung, mereka biasanya tidak mempunyai ereksi luar kawal waktu tidur. Ia memberikan petanda ada masalah pada sistem saraf atau pun pengaliran darah ke bahagian zakar.

Tetapi jika dia mempunyai ereksi luar kawal kadang-kadang berlaku atau berlaku sekali sekala, seseorang lelaki itu mungkin mengalami masalah disebabkan faktor psikologi seperti stress atau tekanan kehidupan.

Jadi, jika anda rasa diri anda semakin kurang mengalami ereksi zakar pada awal pagi, ia mungkin petanda anda mempunyai masalah pada fungsi saraf dan aliran darah ke bahagian zakar.

Ingat ni,

Jika anda selalu ada tabiat onani yang kerap setiap hari. Ia boleh mengakibatkan zakar anda tidak lagi cukup keras dan padu.

Anda akan ada masalah untuk ada morning wood setiap pagi. Bahaya buat anda bila anda berkahwin nanti. Bila anda nak bersama dengan isteri anda, anda akan berdepan dengan masalah zakar lembik.

Jadi berhenti melakukan aktiviti onani semasa remaja dan usia muda.

Salah satu cara untuk kembalikan semula morning wood anda adalah dengan amalkan herba horny goat weed.

Boleh tengok kat sini www.orderbosku.comWhatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search