Confirm Your Identity



1. Adakah kita guna dari komputer/laptop yang berbeza?
2  Cookies kat browser dibersihkan?

Jika keluar arahan untuk buat pengesahan identity, pastikan anda masukkan maklumat yang diminta dengan betul. Ada dua cara untuk dapatkan PIN iaitu melalui phone atau emel.

Untuk emel, anda perlu ingat jawapan rahsia anda. Jika tak ingat, anda boleh guna phone untuk dapatkan PIN 4 digit.

Jika anda pilih emel, jangan buat silap isi maklumat. Sebab fungsi tu nanti akan disable seperti gambar di atas. Bila keadaan macam ni berlaku.. nak tak nak kena la dapatkan PIN melalui phone.

Kalau nombor phone tak aktif?

Yang ni kena dapatkan bantuan dari eBay Support. Nak mudah call eBay US guna sykpe untuk confirm identity.

Kalau hantar emel?

Kalau hantar emel, eBay South East Asia (eBay India), akan reply dan minta hantar dokumen tambahan untuk pengesahan seperti salinan kad pengenalan dan sebagainya.

Jika LIVE Chat?

Yang ni boleh dapat juga. Cuma kena tunggu operator online lah! :)


Noorizam Shah
- http://www.facebook.com/noorizamshah

Anda mungkin berminat

tips ebay

Noorizam Shah

Jom follow saya di media sosial. Klik icon dibawah