Friday, October 25, 2013

EMORRA GLOW C Bagus Untuk Mereka Yang Mengalami Tekanan Darah Rendah?

EMORRA GLOW C Bagus Untuk Mereka Yang Mengalami Tekanan Darah Rendah?

========================
ANDA PERLU TAHU APA ITU TEKANAN
DARAH RENDAH
========================

Tekanan darah rendah (hipotensi) adalah keadaan tekanan darah yang lebih rendah dari tekanan yang diperlukan oleh tubuh, sehingga setiap organ dari badan tidak mendapat aliran darah yang cukup dan menyebabkan timbulnya gejala hipotensi. Tekanan darah seseorang adalah berbeza. Ini kerana ia membabitkan kawalan utama otak, jantung, buah pinggang dan ransangan di dalam salur darah.

Faktor yang mempengaruhi tekanan darah
Dalam menentukan seseorang itu menghidap tekanan darah, terdapat beberapa faktor yang boleh membantu iaitu usia, aktiviti seharian, perasaan, ubatan, pendarahan daninfeksi

Kebiasaannya orang yang selalu dikaitkan dengan penyakit tekanan darah rendah adalah dari golongan atlet dan pengamal diet. Mereka jarang terdedah kepada beberapa jenis penyakit seperti stroke, penyakit jantung, penyakit pada mata, pengerasan dan penyempitan pada pembuluh darah

Gejala Tekanan Darah Rendah

Bagi penghidap tekanan darah rendah, mereka tidak akan menunjukkan tanda mereka mempunyai penyakit tekanan darah rendah.

Mereka akan menunjukkan gejala atau tanda-tanda awal seperti cepat lelah, pening kepala ketika posisi badan berubah, sukar untuk berkonsentrasi, mata berkunang-kunang, mual, kulit berasa dingin, pucat dan lembap, pernafasan cepat dan pendek, defresi dan cepat haus

Sekiranya seseorang itu hendak hamil, mereka digalakkan untuk membuat pemeriksaan terlebih dahulu sebelum hamil. Ini kerana ia adalah untuk mengelakkan berlaku komplikasi pada bayi itu nanti.

Penyebab Tekanan Darah Rendah

Tekanan darah ditentukan oleh dua pekara, iaitu jumlah darah yang dipompakan oleh jantung dan tahanan (resistensi) pembuluh darah yang kecil-kecil pada tubuh.

Terdapat beberapa penyebab yang boleh tekanan darah rendah terjadi iaitu kekurangan volum darah – cecair mengalir dalam saluran darah seperti pendarahan yang tidak boleh terkawal, dehidrasi – dehidrasi yang mengurangkan kandungan cecair dalam badan seperti kes muntah yang teruk dan cirit-birit, masalah jantung – deyutan jantung yang agak cepat mahupun sebaliknya yang terlalu lambat dan keadaan otot yang lemah.

====================
EMORRA GLOW C MEMBANTU
MEREKA YANG MENGALAMI
TEKANAN DARAH RENDAH
====================

Melalui puluhan testimoni yang kami terima dari pengguna yang mengambil supplemen EMORRA GLOW C secara konsisten, produk ini terbukti membantu mereka yang mengalami tekanan darah rendah. Jika anda atau anak anda yang mengalami masalah yang serupa, cadangan kami supaya mengambil 2 tablet EMORRA GLOW C setiap hari dan amalkan meminum air masak sekurang-kurangnya 2 liter sehari secara konsisten.

InshaAllah setiap masalah ada penyelesaiannya.

Untuk dapatkan harga istimewa EMORRA GLOW C
SMS kod <EGC99> ke 012-9127100 sekarang!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search